15500_water_wizard_03
15500_water_wizard_0115500_water_wizard_0215500_water_wizard_0415500 main_image15500_water_wizard_diagram_0115500_water_wizard_diagram_0215500_Schematic15500_Attachments15500_Product

TLC 15500 / Water Wizard

322 €

TLC Water Wizard on uniikki suojakotelo tunnetulle Pocket Wizard Plus III ® radio-ohjaimelle. Tämä kohtalaisen edullinen radio-ohjain on tuttu valokuvaajille sen moninaisista kauko-ohjausmahdollisuuksista. Nyt kanadalainen Aquatica/TLC laajentaa näitä mahdollisuuksia tarjoamalla radio-ohjaimelle vesitiiviin kotelon. Tämä mahdollistaa mm. useiden studiosalamoiden luotettavan käytön uima-altaalla tai luonnossa ilman fyysisiä johdotuksia salamoiden välillä. Täysimittainen studiomainen salamavalokuvaus on nyt mahdollista veden allakin.

Salamalaitteiden kauko-ohjauksen lisäksi tätä radio-ohjainta voi käyttää kameran kaukolaukaisuun, myös vedenalaisen koteloidun kameran liipaisemiseen. Tämä mahdollistaa arkojen luonnon eläimien kuvaamisen veden lähettyvillä ja veden alla. Kts esimerkki alempana.

Lisäksi salamakuvausta voidaan harjoittaa muissakin vaativissa olosohteissa kuten surffauksessa, vaativien olosuhteiden veneilyssä, luolakiipeilyssä, märissä tuotantoympäristöissä ja muissa haastavissa kuvausympäristöissä.

Miksi sitten valitsisit Pocket Wizard Plus III ® radio-ohjaimen? Pocket Wizard Plus III ® on tällä hetkellä suosituimpia valokuvauksen radio-ohjaimia luotettavalta valmistajalta. Lukuisat ammattivalokuvaajat käyttävät tätä luovasti ja toimittaakseen ainutlaatuisia kuvia asiakkailleen.

Tuotekuvaus

Aquatica tunnetaan jämäköistä vedenalaisista kamerakoteloistaan ja on vedenalaisten ammattivalokuvaajien kalustomerkkien kärkikastissa. Radio-ohjaimelle tarkoitettu Water Wizard -koteloa ei ole tarkoitettu varsinaisesti upotettavaksi veden alle, sillä radioaallot eivät juuri etene veden alla. Mutta Water Wizardiin yhdistettyä muuta kuvauskalustoa voidaan viedä sopivasti koteloituna veden alle vapaasti. Kunhan Water Wizard -kotelossa oleva Pocket Wizard Plus III ® -lähetin/vastaanotin pysyy pinnalla tai sen yläpuolella, saadaan radiopohjaisella kauko-ohjauksella useimmat tarpeet täyttävä ohjausetäisyys.

Radiolähettimien/vastaanottimien välillä pitää olla suora näköyhteys. Ottaen huomioon esim. mahdollisen aallokon vaikutuksen, saadaan kantamaa parannettua nostamalla radiolähettimiä ja -vastaanottimia jonkin verran veden pinnan tasalta ylöspäin. Tätä varten Water Wizard -kotelosta löytyy kolme 1/4-tuuman asennusruuvireikää, jotta kotelo voitaisiin kiinnittää esimerkiksi jalustaan matalassa vedessä. Syvemmässä vedessä taas voi käyttää Technical Lighting Control’in valmistamia kellukkeita (#17892), joiden avulla kotelo saadaan vedenpinnan yläpuolelle pystyasentoon samalla parantaen radioaaltojen kantamaa.

Water Wizardin liittämiseksi eri kameroiden ja mahdollisten salamalaitteiden kesken valmistaja Aquatica/TLC päätyi käyttämään markkinoilla jo vakiintunutta Ikelite-tyyppistä liitossarjaa/läpivientiä. Tähän liitokseen on saatavissa valmiita salamasynkronointikaapeleita ja jatkojohtoja, kts. lisätietoja alempana.

 

Kauko-ohjauksen käyttökohteita

Alla on lueteltu muutama esimerkki erityyppisistä käyttökohteista Water Wizard -kotelolle:

Luonnonkuvauksessa, urheilukuvauksessa, tutkimuskuvauksessa ja muiden haastavien sääolosuhteiden vallitessa voidaan järjestää turvallisesti kameran etäliipaisu, kuvaus ja tarvittaessa salamalaitteiden käyttö. Tähän riittää, että radio-ohjain suojataan Water Wizard -kotelolla ja vastaavasti kamerat ja salamalaitteet mallikohtaisilla koteloilla.

Luolakiipeily, luolien tutkiminen, Mexicon Cenote-luolat: Pocket Wizard Plus III ® -radiolähettimiä/vastaanottimia voidaan koteloida Water Wizard -koteloihin tarpeellinen määrä ja liittää vedenalaisiin koteloihin laitettuihin kameroihin ja salamalaitteisiin. Tämän ansiosta valo- tai videokuvaaja voi turvallisin mielin kuljettaa kalustoaan luolien perukoihin ja muihin vaikeapääsyisiin kohteisiin myös märkien osuuksien yli tai vedessä uittaen. Perillä kalustoa voidaan hyödyntää sekä kuivaluolassa että veden alla kuvaamiseen ja synkronoituun valaisemiseen.

Studiokuvaus uima-allasolosuhteissa onnistuu koteloimalla kamera kunnolliseen vedenalaiseen koteloon ja liittämällä se veden pinnalla olevaan Water Wizard -koteloon Pocket Wizard Plus III ® -radiolähettimen kera. Erillisiä vastaanottimia voidaan yhdistää pelkästään veden päällä oleviin studiosalamalaitteisiin sekä vedenalaisiin salamalaitteisiin yhdistämällä näihin Water Wizard -koteloissa olevia Pocket Wizard Plus III ® -radiovastaanottimia. Näin voidaan yhdistää yhden vedenalaisen valokuvauskameran ohjauksen piiriin tarvittava määrä synkronoituja salamalaitteita.

Lainelautailukuvaus: Pocket Wizard Plus III ® -radiolähetin voidaan asentaa Water Wizard -kotelon sisälle ja tämä kotelo vuorostaan kameran koteloon kiinni. Avustajalle/avustajille annetaan Water Wizard-koteloihin asennettuja Pocket Wizard Plus III ® -radiolähettimiä ja vedenalaiseen salamavalokuvaukseen sopivia salamalaitteita. Näitä voi käyttää aamu/iltahämärämaiseman valaisuun tai täytevaloina.

 

Esimerkki 1: Vedenalaisen kameran kaukoliipaiseminen

Pocket Wizard Plus III ® -radiolähetin/vastaanotin voidaan laitekohtaisesti määritellä toimimaan radiolähettimenä tai -vastaanottimena. Water Wizardin avulla kokonaisuutta voi käyttää esimerkiksi vedenalaisen kameran laukaisemiseen seuraavasti:

 1. Yksi Pocket Wizard Plus III ® sijoitettuna Water Wizard -koteloon ja konfiguroituna radiolähettimeksi. Kamera laukaistaan tästä käsin.
 2. Pinnalla toinen Pocket Wizard Plus III ® sijoitettuna Water Wizard -koteloon ja konfiguroituna radiovastaanottimeksi.
 3. Valinnainen Ikelite-Ikelite-jatkojohto #4102.03 (0,9 metriä pitkä) tai #4102.15 (4,5 metriä). Näitä voi olla myös kaksi peräkkäin kytkettynä, jotta ylletään pidemmälle/syvemmälle veden alle.
 4. Ikelite-Nikonos yksinkertainen synkronoitu salamakaapeli Ikelite #4104.31, jolla Water Wizard -kotelossa oleva vastaanotin liitetään kamerakotelon Nikonos-tyyppisen liittimen kautta koteloituun vedenalaiseen kameraan
 5. Valinnainen Aquatica 18738 kamerakotelon Nikonos-tyyppinen liitin/läpivienti, jolloin ei tarvitse uhrata kamerakotelon jo muussa käytössä olevia salamalaitteiden liitoksia.
 6. Lähes mikä tahansa uudempityyppinen Aquatican valmistama DSLR-kamerakotelo
 7. Sisäinen johto kamerakotelon läpiviennistä/liittimestä kameran kauko-ohjausliittimeen. Aquatica #19310 sopii Nikon-kameroille, joissa on 10-napainen kauko-ohjausliitin  (esim. Nikon D4, D3 (kaikki mallit), D800, D700 ja D300s). Aquatica #19311 sopii Canon-kameroille, joissa on kolminapainen kauko-ohjausliitin (esim. Canon 1 Ds Mk III, 1DMkIV, 5DMkII, 5DMkIII ja 7D).

15500_water_wizard_diagram_01

Esimerkki 2: Salamalaitteiden synkronoitu etäohjaus veden alta

Water Wizardin avulla voidaan yhdistää maanpäällisiä tai vedenalaisia kameroita maanpäällisiin tai vedenalaisiin salamalaitteisiin erilaisina kombinaatioina:

 1. Lähes mikä tahansa uudempi Aquatican valmistama DSLR-kameran kotelo, jossa on Nikonos-tyyppinen liitos/läpivienti salamalaitetta varten. Useimpiin koteloihin tämä voidaan lisätä jo olemassaolevien liitosten lisäksi.
 2. Ikelite-Nikonos yksinkertainen synkronoitu salamakaapeli #4104.31, joka kytketään Water Wizardin ja kamerakotelon väliin.
 3. Valinnainen Ikelite-Ikelite -jatkojohto #4102.03 (0,9 metriä) tai #4102.15 (4,5 metriä). Näitä voidaan yhdistää tarvittaessa kaksi toistensa kanssa peräkkäin mahdollistaen suuremman etäisyyden/syvyyden veden alla.
 4. Pinnalla yksi Pocket Wizard Plus III ® sijoitettuna Water Wizard -koteloon ja konfiguroituna radiolähettimeksi.
 5. Pinnalla toinen Pocket Wizard Plus III ® sijoitettuna Water Wizard -koteloon ja konfiguroituna radiovastaanottimeksi.
 6. Valinnainen Ikelite-Ikelite -jatkojohto #4102.03 (0,9 metriä) tai #4102.15 (4,5 metriä). Näitä voidaan yhdistää tarvittaessa kaksi toistensa kanssa peräkkäin mahdollistaen suuremman etäisyyden/syvyyden veden alla.
 7. Ikelite #4103.51 salamakaapeli käytettäväksi yhden Ikelite-salaman kanssa (yhtä Water Wizardia kohti)
 8. TAI Ikelite #4103.52 salaman Y-kaapeli kahden Ikelite-salaman kanssa käytettäväksi (yhtä Water Wizardia kohti)
 9. TAI Ikelite #4118.1 salamakaapeli käytettäväksi yhden Sea&Sea- tai INON-salamalaitteen kanssa (yhtä Water Wizardia kohti)
 10. TAI Ikelite #4118.2 salaman Y-kaapeli kahden Sea&Sea- tai INON-salamalaitteen kanssa käytettäväksi (yhtä Water Wizardia kohti)

15500_water_wizard_diagram_02

Arviot

There are no reviews yet, would you like to submit yours?

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio tuotteelle “TLC 15500 / Water Wizard”

*